ATP POSTAVLJA ZAMKU ĐOKOVIĆU: Pogledajte ŠTA čelnici svetske kuće tenisa spremaju svetskom broju 1!


IZVOR: Republika - 30.12.2020 | 14:30


Novak Đoković i ATP na ratnom su putu, pa se predsedavajući u svetu "belog sporta" svojski trude da Srbinu zagorčaju život.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Novak Đoković

Konflikt bukti zbog nesuglasica oko finansija u tenisu, gde Đoković želi da se bogatstvo rasprostrani ravnopravno, a ATP želi da najbolji teniseri dobijaju još više nego što je već slučaj.

Svetski broj 1 ne da na sebe, niti na slabije od njega, pa planira formiranje "sindikata tenisera" kako bi njihova prava bila adekvatno predstavljena.

Sada kada je taj konflikt u žiži javnosti, ATP ne krije animozitet prema Đokoviću, pa ga je pred njegov omiljeni Australijan open "ubo u oko" sa izborom "vajldkard" učesnika.

Naime, taman kad smo saznali da ni Rodžer Federer ni Žo-Vilfred Conga neće učestvovati na Australijan openu, ATP dao je "vajldkard" još jednog velikom rivalu Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Federer i Conga odustali su od učešća na AO, ali zato ATP ima novi podmukli plan za Noleta...

U pitanju je Endi Marej, Škot koji je sa Srbinom odigrao jedan od najepskijih mečeva u istoriji tenisa upravo na Australijan openu 2012, kada su skoro pet sati ratovali u polufinalu pre nego što je Đoković pobedio 7-5 u petom setu.

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Marej mogli bi da obnove rivalstvo na predstojećem gren slemu

Međusobni skor im je 25-11 u korist prvog reketa sveta, ali Marej uvek predstavlja veliki izazov, pa nam deluje kao da je ATP namerno njemu dao "vajldkard" kako bi omeo Đokovića.

 
$bp("Brid_09316240", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Ostali dobitnici "vajldkard" pozivnice za učešće na ovom turniru su:

Džejson Kubler, Akira Santijan, Tristan Šulkat, Rinki Hidžikata, Dejn Svini, Šon Mendez, Ebi Majers, Storm Senders, Olivija Gadecki, Šarlot Kempenars-Poz, Aleksandra Božović i Ivana Popović.