ZA ŠTA SE TO SPREMA ĐOKOVIĆEV LJUTI RIVAL? Novinar RASKRINKAO Nadalove planove


IZVOR: Republika - 14.10.2020 | 07:49


Poznati teniski novinar uspeo je da prokljuvi planove novopečenog osvajača Rolan Garosa, Rafaela Nadala, u nastavku sezone.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal po svim naznakama neće se takmičiti do Australijan opena

Imajući u vidu da još uvek slavi ubedljivu pobedu protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu, Rafael Nadal nema planove da se nadmeće u "belom sportu" do kraja godine. 

Kako navodi teniski stručnjak Stiv Flink, on veruje da Španac do Australijan opena nema razlog da se takmiči.

- Moja pretpostavka je da će odabrati da ne igra do kraja 2020. Istina, turniri u dvorani mu nisu omiljeni, nikada nije osvojio završni masters i bilo bi sjajno kada bi je osvojio u uslovima koji mu ne odgovaraju, ali... Glavni razlog za igranje mastersa u Parizu i ATP finala bilo bi da završi godinu kao prvi. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspevali do sada pet puta, voleo bi sigurno Nadal da to uradi i šesti put, ali zaostaje 1.890 bodova za Đokovićem. Verovatno je da ne može da ga stigne do kraja godine. Zbog toga će verovatno odlučiti da se ne takmiči više u 2020 - rekao je Flink.

 

 
$bp("Brid_02660359", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"659642"});

 

ATP je promenio odluku te će "čuvati" bodove tenisera sve do marta, što španskom teniseru ne stvara pritisak da mora da igra pre Melburna.