Dobra vest: Rolan Garos ipak pred publikom


IZVOR: Republika - 02.07.2020 | 15:43


Na ovogodišnjem, odloženom izdanju Rolan Garosa, koje bi trebalo da počne 27. septembra, biće omogućen ulazak gledaocima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

Foto: Tanjug/AP

Rolan Garos

Predsednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudičeli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledaoci moći da sede u grupama od najviše četiri osobe, s tim da između grupa mora biti jedno prazno sedište. Na ostalim terenima će svako drugo sedište biti prazno.

Te su odluke u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promeniti zavisno od stanja s pandemijom kovida-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema računima FFT-a, tokom prvih desetak dana na Rolan Garosu moglo bi da bude oko 20.000 gledalaca, dok bi u završnim danima taj broj mogao da bude oko 10.000.

 - Išli smo na odgovornu opciju - rekao je Giudičeli, dodavši da će svi koji budu ulazili u prostor teniskog centra i kretali se njime morati da nose zaštitnu masku, dok će za publiku na tribinama nošenje maske biti samo preporuka.

Foto: Tanjug/AP

Rolan Garos

 - Ako se situacija bude povoljno razvijala, u septembru ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica - rekao je Giudičeli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije, biće održan žreb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene. Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Rolan Garosu je u svom uobičajenom terminu trebalo da počne krajem juna, ali je zbog pandemije koronavirusa odložen za jesen. Gotovo u isto vreme organizatori turnira u Vimbldonu odlučili su da otkažu ovogodišnje izdanje, i to prvi put nakon Drugog svetskog rata.