Nadalova oštra poruka: Čelnici Rolan Garosa nisu pogrešili, ni ja ne bih nikog ništa pitao!


IZVOR: Republika - 11.04.2020 | 15:08


Španski stručnjak Toni Nadal izjavio je da potpuno razume odluku organizatora Rolan Garosa da samostalno promene datum turnira.

Foto: Tanjug/AP

Toni i Rafael Nadal

Teniska sezona suspendovana je zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga nije bilo turnira na šljaci i travi, a između ostalih otkazan je i Vimbldon.

Ono o čemu se najviše priča je odluka organizatora Rolan Garosa da jednostavno promene datum turnira. Takmičenje u Parizu pomereno je za period od 20. septembra do 4. oktobra.

- Teško je u ovakvim momentima organizovati turnire, ali razumem i organizatore koji razmatraju sve opcije. To je njihov posao, mada je svima jasno da su se prioriteti promenili. Tenis je sada sekundarna stvar. Moramo da budemo realistični - rekao je Španac i dodao:

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Da li je u pravu? Toni i Rafael Nadal

- Mnogi su se žalili što su organizatori Rolan Garosa samostalno doneli tu odluku. Ali da sam ja u upravi turnira, ne bih pitao nikog takođe. Brinuo bih o svom turniru. U septembru je i dalje lepo vreme u Parizu - zaključio je Toni Nadal.

Predsednik Teniske federacije Francuske Bernar Žudičeli je otkrio da je direktor turnira Gi Forže pozvao Rafaela Nadala pre nego što je doneta odluka.