Još uvek se čuju odjeci od epskog finala Vimbldona: Nemac objasnio zašto je Novak jedan od najboljih i koliko je teško da ga pobedite!


IZVOR: Republika - 27.12.2019 | 10:39


Ljubitelji "belog sporta" godinama čekaju tenisere koji će naslediti veliku trojku, ali Filip Kolšrajber smatra da nijedan mladi igrač nema kvalitet kakav poseduju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. "Velika trojka" se još jednom našla na vrhu ATP liste, a sva četiri gren slema u 2019. osvojili su Novak Đoković, koji je slavio na Australijan openu i Vimbldonu i Rafael Nadal, koji je uzeo Rolan Garos i US Open.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prisetio se potom Nemac i čuvenog finala Vimbldona, u kome je Đoković savladao Federera spasivši dve meč lopte.

- Đokovićeva prednost je ta što je izuzetan igrač, pobeđuje zahvaljujući svom stilu igre. Da nije bilo tajbrejka u petom setu, prednost bi imao Federer. Ali pošto Novak ne greši, teško je dobiti tajbrejk protiv njega. Ne daje ti nikakve šanse, precizan je - jasan je Nemac.

Mnogi najavljuju da će u narednoj sezoni njih trojica imati težak posao protiv igrača 'nove generacije' Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva...

- Đoković, Nadal i Federer su na nivou iznad svih. Ako mladi budu napredovali, moći će da prate njihov put. Ali niko iz nove generacije nema ono što i "velika trojka". Njih trojica su kompletni igrači, zato i u ovim godinama osvajaju grend slemove -  objasnio je Kolšrajber.