"Ne mogu time da se zamaram"


IZVOR: Republika - 09.09.2019 | 12:33


Španski teniser Rafael Nadal izjavio je posle osvajanja US opena da mu povratak na prvu poziciju ATP liste ne predstavlja glavni cilj.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Nadal se titulom u Njujorku primakao Novaku Đokoviću na liderkom mestu Tura sa svega 640 poena zaostatka i u nastavku sezone ima veliku šansu da ga nasledi na vrhu.

Rafa do kraja godine ne brani nijedan poen, a Novak brani 1820.

- Ne takmičim se zbog toga. Dobra je stvar biti u trci za tu poziciju, ali, to mi nije glavni cilj. Za mene to nije prava borba. Samo želim da budem konkurentan na onim turnirima kad je to potrebno i kad želim da se takmičim - kazao je Nadal, koji je poslednji put prvi bio na kraju oktobra 2018, i dodao:

- U ovim godinama ne mogu da trošim energiju jureći prvu poziciju. Glavni cilj mi je da igram što duže moguće i budem konkurentan. Igram na svoj način i ako tako mogu da dođem do prvog mesta, super. Ukoliko uspem da odigram dobro do kraja sezone imaću šansu i to će biti sjajno, ali, ponavljam, to mi nije najviši cilj.

Španski teniser je tokom karijere proveo 196 nedelja na prvom mestu ATP liste i po tome je šesti na večnoj listi. Ispred njega su Novak Đoković i Džimi Konors (268), Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i Rodžer Federer (310).

Trofej na US openu bio je 19. iz Slem kategorije za Nadala i sad za Rodžerom Federerom, najuspešnijim igračem u toj kategoriji, zaostaje jednu titulu.