Hrvat se poklonio Novaku: Da igram na vrhunskom nivou, bio bih iza neprikosnovenog Đokovića!


IZVOR: Republika - 08.08.2019 | 07:51


Hrvatski teniser Marin Čilić je 2014. godine osvojio Ju Es open. Bile su to dve neverovatne nedelje za Čilića, koji je tada igrao najbolji tenis u karijeri. Ipak, priznaje da bi pored Novaka Đoković teško mogao da stigne do prvog mesta i kada bi konstantno igrao na tako visokom nivou.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Marin Čilić

Hrvatski teniser prošao je prvo kolo Rodžer kupa, bio je bolji od kvalifikanta Kana sa 6:3, 7:6, pa se prisetio 2014. godine i sjajne dve nedelje u Njujorku. Kaže, kada bi uvek igrao tako, možda bi bio prvi na svetu, eventualno drugi iza Novaka Đokovića.

- Kao igrač uvek napredujete i radite na sebi, ali mislim da sam od polovine 2016. godine mnogo konstantniji što se tiče te vrhunske igre. Ta 2017. je bila fenomenalna, kao i početak 2018, tako da sam uspeo da povežem veći deo godine, a da stvarno igram na vrhunskom nivou. Ju Es open 2014. je bio specifičan, dve nedelje sam igrao najbolji tenis u karijeri i da tako igram stalno, verovatno bih bio prvi na svetu. Eventualno drugi iza Đokovića koji je, ipak, neprikosnoven - rekao je za Sportklub Marin Čilić.

Osvajač Ju Es opena iz 2014. nema dobru tenisku godinu. Ispao je iz deset najboljih na svetu i trenutno je 16. igrač na ATP listi. 

Inače, Đoković i Čilić odigrali su 19 međusobnih mečeva, a Hrvat ima samo dve pobede, 2016. godine je trijumfovao na mastersu u Parizu, a prošle sezone u Kvinsu.