Koko Gof: Potpuno je ludo šta se sve izdešavalo


IZVOR: Republika - 08.07.2019 | 21:58


Američka tinejdž teniska senzacija Koko Gof okončala je bajkoviti nastup na trećem Gen slemu sezone. Nakon ispadanja sa Vimbldona, 15-godišnjakinja je govorila za medije o tome šta je naučila tokom impresivnog izdanja u Londonu.

Foto: Tanjug/AP

Koko Gof

Rumunka Simona Halep slavila je sa 2:0 u setovima i tako se plasirala u svoje treće četvrtfinale Vimbldona u karijeri.

- Mnogo sam naučila tokom ovog Vimbldona. Saznala sam kako je to igrati pred velikom publikom i biti pod pritiskom. Zaista sam zahvalna zbog tog iskustva. Danas se nisam osećala spremno 100 odsto, imala sam i problema sa stomakom, ali moram da kažem da je Simona igrala sjajno - rekla je Koko Gof.

- Da mi je neko prišao pre šest nedelja i rekao da ću biti miljenica londonske publike, da ću igrati u četvrtom kolu bez ikakvog razmišljanja bi mu rekla da je lud. U Parizu sam ispala u drugom kolu kvalifikacija, a u Londonu sam dogurala do druge nedelje. Veoma sam ponosna na sebe. Bila sam vrlo uporna, borila sam se za svaku loptu - to je kvalitet koji ranije nisam imala - izjavila je igračica iz Atlante.

Zatim je Gof govorila o tome po čemu će najviše pamtiti svoj prvi Vimbldon.

- Sigurno je glavni utisak publika, bili su sjajni na svakom meču. Sada ne znam da li bih mogla da izaberem favoritkinju da osvoji trofej. Nisam mnogo stizala da gledam mečeve - rekla je Gof, a zatim su joj novinari postavljali pitanja koja nisu striktno vezana za tenis, kao npr. ko su joj uzori van teniskog terena:

- Imam – to su Bejonse, Rijana i Mišel Obama – ona me je čak i pohvalila na Tviteru, a to mi je mnogo značilo. Potpuno je ludo šta se sve izdešavalo za ove dve nedelje - izjavila je tinejdžerka.