(VIDEO) Federer rutinski, Del Potrov povratak iz mrtvih


IZVOR: Republika - 05.09.2017 | 09:22


Švajcarski teniser Rodžer Federer nastavio je sa pobedama na US Openu, dok je Argentinac Huan Martin Del Potro napravio nestvaran povratak protiv favorizovanog Dominika Tima i preokrenuo minus od 2:0 u setovima u pobedu.

Foto: Tanjug/AP

Federer lako slomio otpor Kolšrajbera

Federer nije imao većih poteškoća protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, pošto ga je savladao u tri seta rezultatom 6:4, 6:2, 7:5. Meč je trajao nešto kraće od dva sata, a popularni "Fedeks" upisao je i 12. pobedu u isto toliko mečeva protiv rivala iz Nemačke.

Švajcarac će u četvrfinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, koji je u osmini finala bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4.

Tim je bio blizu pobede u četvrtom setu, pošto je pri vodjstvu od 6:5 imao dve brejk, odnosno meč lopte, ali se pobednik Ju ES Opena 2009. vratio u duel sa dva as servisa. Argentinac je potom dominirao u taj-brejku i petom setu i tako zakazao duel sa Federerom.

Koliko je ovaj susret bio neizvestan govori i podatak da je Tim poražen, iako je na kraju imao više osvojenih poena (141:139).

U preostalim četvrtfinalim duelima sastaće se Španac Rafael Nadal i Rus Andrej Rubljov, Amerikanac Sem Kveri i Kevin Anderson iz Južne Afrike, odnosno Španac Pablo Karenjo Busta i Argentinac Dijego Švarcman.