Hrvat brani Đokovića od Kirjosa!


IZVOR: Republika - 05.06.2019 | 09:54


Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević kritikovao je Australijanca Nika Kirjosa zbog verbalnog napada na račun svojih kolega.

Foto: Tanjug/AP

On je osudio Kirjosa zbog negativnih komentara na račun članova "teniske familije", Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Kontroverzni Australijanac je tokom turnira u Rimu rekao da je Novak "bolesno opsednut potrebom da ga svi vole", a da je Nadal "izuzetno ogorčen svaki put kada izgubi od njega".

- Ti momci su zajedno 350 dana u godini, ne bi trebalo da pričate negativno o svojim kolegama. Možda nekoga volite više ili manje, ali to kako će neko da proslavlja pobede, koga briga? - rekao je Ivanišević.

Nekadašnji šampion Vimbldona uputio je savet Kirjosu.

- Radite ono što je u vašoj glavi, ali ne pričajte loše o vašim kolegama. To je jedino što bi (Kirjos) trebalo da promeni. Igraj na način na koji želiš, pobedi ga i onda mu se smej, ali nemoj tako da komentarišeš, nije lepo - dodao je Ivanišević i nastavio:

- Da sam igrao protiv njega (i da je to rekao meni) pokušao b ih da ga pobedim, ali mislim da on to ne bi ni rekao. Nikada nisam nikoga tako nepoštovao u intervjuima. To ne bi trebalo da radi, to mi se ne sviđa.

Ivanišević je rekao da će Nadal i Đoković "definitivno biti dodatno motivisani" da ga pobede u narednom susretu.

Što se tiče borbe za titulu na Rolan Garosu, Goran kaže da postoje dve opcije.

- Za mene samo dvojica igrača mogu da pobede. Jedan je Nadal, drugi je Đoković. Možda je, za jedan odsto, favorit Nadal, ali bih ja voleo da pobedi Đoković - istakao je proslavljeni Hrvat.