Federer odustao: Star sam...


IZVOR: Republika - 12.02.2019 | 13:23


Švajcarski teniser Rodžer Federer je pao na šesto mesto atp liste pošto nije uspeo da odbrani titulu na Australijan Openu. Trenutno ima 6.335 bodova manje od vodećeg Đokovića i 3.720 manje od Nadala, što Švajcarac smatra kao nedostižno.

Foto: Tanjug/AP

Prvi i šesti reket sveta

- Star sam, igram manje. Gotovo je nemoguće da se vratim na prvo mesto. Međutim, kako sam i isticao više puta, cilj je da osvajam titule- rekao je 20-struki Gren slem šampion.

Posle dve sezone Federer će ove ponovo zaigrati na šljaci. Izvesno je da će se naći u žrebu za Rolan Garos, ali je 37-godišnjak najavio učešće na još jednom mastersu - malo je verovatno da će to biti Monte Karlo, pa ostaje da donese odluku hoće li u Madrid ili Rim.

- Nadam se da ću moći da igram bez pritiska. Volim kad sam u Francuskoj jer navijači razumenju tenis. Osvajanje Rolan Garosa je jedno od najvećih dostignuća moje karijere. Ipak, sve je još daleko. Za novu titulu potrebno je malo sreće, dobar žreb i dobar početak turnira- rekao je Federer.

Naredno takmičenje na kome će Federer učestvovati biće turnir u Dubaiju, posle čega ga čekaju mastersi u Indijan Velsu i Majamiju.