TIM: Vreme je da neko mlađi osvoji Gren slem


IZVOR: Republika - 20.12.2018 | 11:57


Osmi teniser sveta Dominik Tim smatra da će uskoro doći vreme kada će neko od mlađih tenisera osvojiti Gren slem titulu.

Foto: Tanjug/AP

Dominik Tim

Na kraju 2018. godine u vrhu su ponovo Đoković, Nadal i Federer, ali Tim kaže da se ne oseća nestrpljivim.

- Ipak, očigledno je da je vreme da neko od mlađih napokon osvoji Gren slem trofej. To jeste jasno, ali Federer, Nadal i Đoković su među najboljim teniserima svih vremena. Za nas mlađe je veliko zadovoljstvo što možemo da igramo s njima jer ćemo biti tu i kada oni odu - kaže Tim i dodaje:

- U nekom trenutku doći će do smene generacija. Siguran sam da će sledeće godine, ili u najgorem slučaju za dve, neko drugi osvojiti GS titulu. Za to mora da se pobedi jedan od najboljih u četvrtfinalu, pa u polufinalu, pa u finalu.

Tim je do sada u karijeri osvojio 11 titula, a bio je i četvrti na svetu.

- Čak i ako pobediš jednog, nemoguće je zadržati isti nivo sledećeg dana. Kao u Parizu 2017, prvo sam dobio Đokovića, a onda sam igrao jako loše protiv Nadala. Kada je reč o ovoj sezoni, zadovoljan sam jer sam na Rolan Garosu igrao svoje prvo Slem finale i što sam uspeo da se plasiram ponovo na Zavšni mesters. Na Gren slem turnirima sam bio konstantan, ali na Mastersima sam imao nekoliko kikseva - zaključio je Tim. 

Videćemo hoće li baš Tim ili neko još mlađi poput Zvereva, Hačanova, Cicipasa, Šapovalova ili Ćorića prekinuti dominaciju najvećih na Slemovima.