Da li će tandem Đoković-Vajda zameniti Zverev-Lendl?


IZVOR: Republika - 30.11.2018 | 13:23


Sa slovačkim stručnjakom u timu, Marijanom Vajdom, srpski teniser Novak Đoković je ostvario najbolje rezultate u karijeri. Iako su se rastali prošle sezone, u aprilu su ponovo uspostavili saradnju i Srbin se vratio na prvo mesto na ATP listi.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Tandem snova

- Rekao sam Novaku da u sebi ima ono što je potrebno. Bilo je neophodno da pronađemo dnevnu rutinu, da se suočimo sa teškim momentima. Fizički je nedostajalo nešto. Bio je spreman, ali nije igrao mečeve. Sada je sve mnogo bolje. Ipak, na mentalnom nivou je nedostajalo nešto. Bile su mu potrebne pobede. Zaboravljanje u tenisu je vrlo bitno, a Novak je to znao - rekao je Vajda.

Posle titule na Vimbldonu, Đoković je slavio u Sinsinatiju, Njujorku i Šangaju. Potom je gubio u finalima Pariza i Londona.

Šesta titula na Završnom mastersu promakla mu je pošto je izgubio od Aleksandra Zvereva, koji je ove sezone počeo saradnju sa Ivanom Lendlom.

- Rekao sam Ivanu da je Zverev vrlo talentovan. Podseća me na moj rad s Novakom. Ivan je pametan, imaće šta da nauči Sašu- zaključio je Slovak.