DALA NOVAC ZA SPAS! Italijanski velikan IZBEGAO GAŠENJE zahvaljujući zvezdi FILMOVA ZA ODRASLE!


IZVOR: Republika - 19.05.2023 | 10:39


"Želela sam da pomognem", istakla je Amanda Foks.

Foto: Printscreen/Instagram/Amandha Fox
DALA NOVAC ZA SPAS! Italijanski velikan IZBEGAO GAŠENJE zahvaljujući zvezdi FILMOVA ZA ODRASLE!

Vićenca je jedan od najstarijih italijanskih klubova, samo devet godina mlađi od najstarije Đenove i definitivno važi za velikana jer je tokom svoje istorije dugo bio u samom vrhu fudbala na Apeninima.

Osvojila je Vićenca jedan trofej - Kup Italije 1997. godine, a svojovremeno je bila i jedan od glavnih kandidata za titulu.

Sada klub doživljava teške trenutke, a posle velikih finansijskih problema proglašen je i bankrot. Fudbalerima ovog italijanskog niželigaša plate su kasnile više od četiri meseca. Tada su odlučili da štrajkuju, pa čak i da bojkotuju Kup meč, a igrači su imali problema i sa stanodavcima koji nisu želeli da čekaju na plaćanje kirija.

Klub je pomenuti bankrot proglasio 2018. godine, a sada su daleko svetliji dani pred Vićencom i to zahvaljujući zvezdi filmova za odrasle - Amandi Foks. Ona je odlučila da pomogne klubu koji voli, te da uz pomoć novog vlasnika Stefana Rosa vrati Vićencu u život!

POGLEDAJ GALERIJU

Moji fanovi su mi skrenuli pažnju na činjenicu da je Vićenca proglasila bankrot. Naravno, bilo je veoma tužno što se ovako nešto dogodilo u godini u kojoj smo proslavili 40 od drugog mesta u Seriji A. Često dolazim u Vićencu, volim to. veoma mnogo. Zato sam želela da pomognem - rekla je Amanda za The Sun.

Na kraju je pomogla klubu dajući 10 odsto prihoda od prodaje svojih kalendara. Svaki kalendar košta 7,6 evra i ne zna se tačno koliko je novca unela u klub, ali italijanski mediji pišu da je to bio presudan iznos za opstanak Vićence.

BONUS VIDEO