NEKADAŠNJI FUDBALER SAŠA ĆURČIĆ OTVORIO DUŠU ZA SRPSKI TELEGRAF: Posebna sam vrsta BUDALE, u celibatu sam, već PET GODINA (VIDEO)


IZVOR: M.S. - 21.11.2021 | 05:40


Dabogda imali, pa nemali, stara je jevrejska kletva. Nekadašnji fudbaler Saša Ćurčić (49) prošao je upravo taj put. Bivši vezista Aston Vile, Kristal Palasa i ostalih klubova tokom karijere živeo je život o kom većina sanja. Njegove žurke s Denisom Rodmanom, Džonijem Depom, te provodi s Robijem Vilijamsom i ostalima, prepričavaju se i danas.

Foto: ST/ Dragan Kadić
NEKADAŠNJI FUDBALER SAŠA ĆURČIĆ OTVORIO DUŠU ZA SRPSKI TELEGRAF: Posebna sam vrsta BUDALE, u celibatu sam, već PET GODINA (VIDEO)

Međutim, legendarni Đani u intervjuu za Srpski telegraf poručio je da sad živi mnogo mirnijim životom i da bi voleo da dobije naslednike.

Povukli ste se iz javnosti, da li planirate da imate decu i porodicu?

- Smirio sam se, ali ne planiram da se ženim. Voleo bih da imam dete. Mada ja ne moram uvek da imam nekog, ponekad sam u celibatu i po pet godina, ni ne praktikujem seks.

Dok ste bili igrač, pravili ste žurke o kojima se i danas priča.

- Pravio sam ludnicu. Govorili su mi drugi da preterujem, ali ih nisam slušao, ja sam posebna budala. Nisam glup, ali sam u tome preterivao. Imao sam orgazam kad plaćam ljudima ceh, milijarderima.

Koliko ste para trošili za noć?

- Toliko sam trošio za noć da me je bankar pitao: "Saša, da li si otvorio vinariju?" A onda tražim od saigrača iz Aston Vile da mi pozajme pare.

Da li su vam pozajmljivali novac?

- Englezi su štekare, gde oni da daju. Dvajt Jork me je razočarao, kaže da mora da pita menadžera. A Savo (Milošević) mi je davao, mada krišom, da mu ne vidi Vesna, i pita me gde su mi pare.

Kako ste reagovali kada ste ostali bez ičega?

- Samo sam uzdahnuo, ništa više, i nastavio sam dalje. Imao sam tolike pare, a sad gajbarim kod roditelja u Besnom foku. I ništa mi ne fali. Bitno je ostati pozitivan, ja sam srećan.

 

 

Možete li da iskoristite iskustvo da savetujete mlade igrače?

- Zato su mene u Engleskoj uzeli da savetujem mlade, da im govorim kako ne treba. Zato jedan Fil Foden neće kupiti pet automobila, već penthaus u Mančesteru.

Koje zvezde vam je drago što ste imali priliku da upoznate?

- Uživao sam da se družim s ljudima. Zovem tako Robija Vilijamsa da idemo u provod. Sećam se da sam bio oduševljen kad sam video Bros braderse, držao sam njihov poster u Besnom foku, kao i poster Mika Džegera.

Čime se trenutno baviš?

- Idem u školu za trenere. Želim da budem trener. Posebno mi se sviđa Jirgen Klop i njegov sistem rada. Takav želim da budem.

Na koga biste se ugledali od domaćih trenera?

- Željko Obradović ima pozitivnu energiju, a Dule Vujošević negativnu. Ovaj kida od energije, tu smo slični. Dule je stalno namrgođen, čovek ne može da mu priđe.

Pratite li situaciju u srpskom fudbalu, može li Partizan da osvoji titulu ove sezone?

- Ne slažem se sa stavovima crno-belih da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi protiv kluba. Partizan je poslednju titulu osvojio 2017, pa ko je tada bio predsednik nego Vučić, to su sve gluposti.

U rat za Srbiju sramotno je odbiti grb na dresu

Koliko su vam značili nastupi za reprezentaciju?

- Nastupao sam za onu lažnu državu (Jugoslavija), ali mi je, i pored toga, bila čast da nosim grb na dresu. Od toga nema ništa lepše, tada sam ginuo. Uvek sam se trudio da budem najbolji što mogu. I danas bih otišao u rat za Srbiju.

Kako onda komentarišete to što neki sportisti ne žele da igraju za reprezentaciju?

- Svako ima svoje razloge. Cenim i poštujem Jokića, on igra odlično u NBA ligi. Međutim, nikada ne bih odbio nacionalni dres. Za mene je to sramota.

Oštro sa Zidanom, on ne pušta loptu

Imali ste priliku u mlađim kategorijama da upoznate Zinedina Zidana dok ste bili u Kanu, kako je to izgledalo?

- Tada nisam znao da će biti tako uspešan. Igrali smo u istom timu, bilo je ošto između nas. Sećam se jedne utakmice, a on ne pušta loptu. Rekao sam treneru da i nama ostalima da malo da igramo.