Patriota do koske!


IZVOR: - 22.10.2018 | 03:31


Blago kakvo ima srpska odbojka, mnoge veće svetske sile mogu samo da sanjaju! Najbolju odbojkašicu sveta Tijanu Bošković (21) upravo zbog toga su Turci i pokušali da kupe, ali su ona i njena porodica bila kratki i jasni i rekli: "Ne!"

Foto: FIVB

Ljupko Bošković i Tijana Bošković!

- Naš odgovor je bio da ne dolazi u obzir da Tijana igra za Tursku. Oni su bili korektni, galantni, nudili avione i kamione, ali nijednog momenta nismo imali dilemu da li treba ili ne da uzme njihovo državljanstvo. Oni su nju primetili odavno na Balkanijadi, dok je još igrala za Bosnu i Hercegovinu - počinje priču za Srpski telegraf Ljupko Bošković.

Ovakav odgovor turskim milijarderima i ne čudi, kao ni to koliko Tijana voli i gine za Srbiju jer je njen otac, kako nam je potvrdio, bio podoficir Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srbije.

- Ona je na mene tako emotivna i patriota, isti smo. Mnogo sam plakao kada je osvojila zlato. Danas sam mamuran, slavili smo preko svake mere. Mi Srbi smo takvi, preterujemo u svemu... I kada treba da se slavi i kada treba da se kudi - nastavlja Ljupko i otkriva:

Foto: FIVB

- Turci bi do danas podigli spomenik Tijani, ali ne mogu da kažem, i Srbija je bila korektna. Aleksandar Boričić, tadašnji predsednik Odbojkaškog saveza, rekao je dok je Tijana još igrala za BiH da se sve uradi da se ona dovede u Srbiju. Razne su tu zavrzlame bile, ali je savez sredio sve što je bilo potrebno.

Medalja za čitav srpski narod

U Bileći, domu najbolje odbojkašice sveta Tijane, skupile su se i komšije da gledaju finale, a otac Ljupko nije mogao da zadrži suze kada je sve bilo gotovo.

- Nisam mogao da se suzdržim, emocije su učinile svoje. Ponosan sam mnogo na svoju ćerku. Zlatna medalja znači mnogo i za Srbiju i za Republiku Srpsku, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Za ceo srpski narod - rekao je Ljupko.