DONETA KONAČNA ODLUKA! Poznato da li će Rusija UČESTVOVATI na Olimpijskim igrama u Parizu! Reagovala i Moskva!


IZVOR: Republika/D.O. - 03.02.2024 | 23:16


Postojalo je nekoliko zahteva koje su Rusi morali da ispune.

Foto: Tanjug/AP
DONETA KONAČNA ODLUKA! Poznato da li će Rusija UČESTVOVATI na Olimpijskim igrama u Parizu! Reagovala i Moskva!

Postoji verovatnoća da će se Rusi pojaviti u nekim sportovima, ali samo ako nastupe pod neutralnom belom zastavom.

U opticaju je nekoliko uslova koje moraju da ispune, poput da nisu javno podržali vojnu intervenciju Rusije u Ukrajini, te da ako su zainteresovani moraju da napišu molbu na engleskom jeziku.

Rusi ostaju bez verovatno dvocifrenog broja medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu (26. jula - 11. avgusta), s obzirom na to da jedan od njihovih najtrofejnijih sportova neće imati predstavnike u prestonici Francuske.

Foto: www.profimedia.rs

Valentina Rodionenko

Ruski i beloruski gimnastičari dobili su dozvolu Svetske federacije i Međunarodnog olimpijskog komiteta da se takmiče na Igrama ali pod neutralnom, belom zastavom.

Pojedini ruski gimnastičari označeni su kao dobrodošli na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je selektorka Valentina Rodionenko naglasila da niko od njih nije zainteresovan da se takmiči pod neutralnom zastavom

- Odmah ću reći da u umetničkoj gimnastici nema sportista koji bi se prijavili za učešće na takmičenju u neutralnom statusu. Imali smo pristup, ali smo kao neutralni sportisti odbili da se prijavimo. Nećemo se takmičiti pod takvim uslovima - rekla je Rodionenko.

Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu počinju u petak 26. jula i trajaće do nedelje 11. avgusta ove godine.

BONUS VIDEO