STVARNO JE NAJBOLJA! Angelina Topić NADMAŠILA REKORD IVANE Španović!


IZVOR: M. M. - 24.01.2024 | 20:35


Bravo za našu atletičarku.

Foto: Starsport
STVARNO JE NAJBOLJA! Angelina Topić NADMAŠILA REKORD IVANE Španović!

Srpska atletičarka Angelina Topić oborila je državni rekord u disciplini skok udalj!

Najbolja mlada atletičarka Evrope oborila je državni rekord za starije juniorke u dvorani u pomenutoj discpilini, a osim toga, oborila je i svoj lični rekord u dvorani.

Zanimljivo, Topićeva je oborila rekord koji je prethodno postavila Ivana Španović u istoj konkurenciji.

Foto: Starsport

Španović

 

Topićevoj je ovo pošlo za rukom u trećoj seriji, kada je skočila 6.57 metara. Prethodno je, iz serije u seriju poboljšavala rezultat. U prvoj je skočila 6.30 metara, dok je u drugoj skočila 6.33 metara.

Angelinu naredno takmičenje očekuje već predstojećeg vikenda kada će se takmičiti u skoku uvis i u skoku udalj, i nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo u dvorani početkom marta u Glazgovu.

Angelina je u protekloj sezoni u svojoj disciplini skok uvis bila najbolja na Evropskom prvenstvu za juniore, osvojila je i bronzu u Dijamantskoj ligi, kao i četvrto odnosno sedmo mesto na Evropskom dvoranskom i Svetskom prvenstvu na otvorenom. Na Svetskom prvenstvu za seniore bila je sedma, a ba EP u dvorani zauzela je četvrto mesto i osvojila laskavo priznanje "Zvezda u usponu".

Zbog toga je Angelina Topić (18) proglašena za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2023. godinu! Prethodno je to pošlo za rukom samo 2013. godine Emiru Bekriću.

BONUS VIDEO