BRAVO, BREEE! Odbojašice Srbije izborile PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE!


IZVOR: Republika - 23.09.2023 | 15:43


Pobedom nad Holandijom, odnosno Dominikanske Republike nad Kinom, naše dame osigurale vizu za Pariz.

Foto: www.profimedia.rs
BRAVO, BREEE! Odbojašice Srbije izborile PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE!

Sve je gotovo, Srbija je čekirala vizu za Pariz! Ženska odbojkaška reprezentacija naše zemlje igraće naredne godine na Olimpijskim igrama. Najtrofejnija ženska selekcija u istoriji Srbije, kolo pre kraja kvalifikacija, obezbedila je plasman na najbitniji sportski događaj na svetu, koji startuje u julu 2024. godine.

Izabranice italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija, predvođene najboljom odbojkašicom na planeti Zemlji - Tijanom Bošković, u subotu su ostvarile važnu pobedu protiv Holandije - 3:0, i na taj način napravile veliki korak ka Olimpijskim igrama. Nakon toga su dočekale trijumf Dominikanske Republike protiv Kine - 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14), koji je Srbiji i zvanično osigurao mesto u avionu za prestonicu Francuske dogodine.

Ostalo je još da svetske šampionke i vice-prvakinje Evrope u nedelju u Ningbou odigraju meč sa domaćinom Kinom od 13.30 časvoa, ali bez obzira na ishod tog duela reprezentativke Srbije sigurno će biti na jednom od prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi A. Za drugu kartu za Igre u Parizu boriće se sutra u međusobnom duelu Dominikanska Republika i Holandija. Srpkinje su trenutno na prvom mestu na tabeli, pošto nakon šest kola imaju pet pobeda i jedan poraz. 

BONUS VIDEO