DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko Mekgregor zarađuje za minut borbe - ŠOKANTNI PODACI!


IZVOR: Republika - 24.12.2022 | 11:16


Nestvarne cifre za najbolje sportiste sveta.

Foto: Tanjug/AP
DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko Mekgregor zarađuje za minut borbe - ŠOKANTNI PODACI!

Svi znaju da su MMA borci izuzetno plaćeni i da samo od jedne borbe mogu da se obezbede za ceo život, ali je jedna detaljna studija pokazala o kakvim se to parama zapravo radi.

Naime, jedna studija napravila je listu najbogatijih sportista u odnosu na vreme provedeno na terenu ili u areni. Brojke su kod najboljih zaista impresivne, a na vrhu liste su borci.

Bez konkurencije, prvi na listi je MMA borac Konor Mekgregor, a u obzir su uzeti mečevi od 1. maja prošle do istog datuma ove godine. Irski borac, koji ima 34 godine, za meč od pet minuta sa Amerikancem Dastinom Poarijeom uzeo je 31 milion evra, što znači neverovatnih 6,2 miliona po minutu, odnosno milion na svakih devet sekundi borbe.

Foto: Tanjug/AP

Konor Mekgregor je najpoznatiji MMA borac

Irca prate dvojica boksera, a u pitanju su Kanelo Alvarez i Tajson Fjuri. Obojica su ga  pobedili u ukupnoj zaradi, ali ne i u vremenu koliko je potrebno da se zaradi milion evra. Meksikanac je boksovao 61 minut za 80 miliona evra (1,31 milion po minuti), dok Britanac zaradi 56 miliona za 55 minuta.

Na listi je zatim još jedan bokser (Džejk Pol), a od 5. do 10. mesta su uglavnom NFL igrači, odnosno najplaćeniji sportisti u američkom fudbalu.

Među fudbalerima najviše zarađuje Nejmar (18. mesto, 28.310 evra po minutu), a prate ga Lionel Mesi, koji je 22, Kristijano Ronaldo 30, Kilijan Mbape 37…

BONUS VIDEO