NA REDU SU BRAZILKE: Srbija bije bitku za zlato, a evo ko PRENOSI finalni duel!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 15.10.2022 | 04:25


Još korak do sna!

Foto: Odbojkaški savez Srbije
NA REDU SU BRAZILKE: Srbija bije bitku za zlato, a evo ko PRENOSI finalni duel!

Odbojkašice Srbije upisale su svih 11 trijumfa na Svetskom prvenstvu, ali onaj, najvažniji, doneće im zlato ukoliko danas (20.00, RTS 1, Sport klub 1) savladaju Brazilke u velikom finalu. Izabranice Danijelea Santarelija očitale su lekciju svim protivnicama, kako u Holandiji tako i Poljskoj, a sada su se vratile u Apeldorn da "kariokama" serviraju hladnu osvetu.

Naime, Brazilke su već godinama nerešiva enigma za naše odbojkašice, o čemu svedoči samo jedna pobeda u poslednjih deset susreta. Sada je možda došlo vreme za naplatu duga. Tim pre što naše devojke brane krunu, osvojenu pre četiri godine u Jokohami, dok protivnice veliko finale nisu igrale punih 12 godina.

Foto: Tanjug/AP

Danijele Santareli

- Ove godine smo izgubile dva meča od Brazila, ali sada je potpuno drugačija situacija. Igramo s više samopouzdanja i sigurna sam da možemo da odigramo dobar meč i da pobedimo. Gledale smo njihovo polufinale i iznenadile smo se kada su pobedile Italiju. Brazil je veoma dobra i energična ekipa. Očekujem veliku borbu u finalu - poručila je Katarina Lazović.

Imaće naše devojke priliku da odbranom zlata sačuvaju i čast svog selektora Danijelea Santarelija, čiju su suprugu Moniku u dresu Italije Brazilke savladale u polufinalu. Italijan zato veruje da će svi zajedno večeras ponosno slušati himnu "Bože pravde".

- Uvek sam mislio da je Brazil jedan od najboljih timova sveta, pokazali su to u polufinalu. Važno je da igramo na našem nivou, meč bi mogao da bude dug - rekao je Santareli.

BONUS VIDEO: