MUK U POLJSKOJ: Srbija posle SPEKTAKLA srušila domaćina i obezbedila polufinale Svetskog prvenstva!


IZVOR: Republika - 11.10.2022 | 20:56


Odbojkašice Srbije savladale su Poljsku sa 3:2 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i zakazale susret sa reprezentacijom SAD-a u polufinalu.

Foto: OSSRB
MUK U POLJSKOJ: Srbija posle SPEKTAKLA srušila domaćina i obezbedila polufinale Svetskog prvenstva!

Naše devojke su bolje ušle u meč i stigle do osetnog vođstva sredinom prvog seta (14:11). Ipak, domaće igračice, nošene energijom sa tribina, prave veliki preokret i na kraju dolaze do prvog seta (25:21). To je inače bio prvi izgubljen set naših odbojkašica još od meča sa Bugarskom u drugom kolu prve faze.

Gubitak prvog seta je razbudio naše devojke, koje su furiozno startovale u drugom delu igre. Na samom startu dolaze do vođstva od 4:0, zatim 8:3, pa je delovalo da će Srbija rutinski stići do drugog seta. Ipak, Poljakinje se vraćaju i unose dozu neizvesnosti u drugi set. Ali, kad je bilo najbitnije, srpske odbojkašice su zadržale mirnu glavu i stigle do 1:1 u setovima (25:21).

Foto: FIVB/PrintScreen

Srpske odbojkašice

Treći set je bio vrlo sličan drugom. Srbija je stigla do rane prednosti, Poljska se vratila na 13:13, ali velikom serijom naše devojke dolaze do vođstva. (25:19).

Četvrti deo igre je počeo izjednačeno, a Poljska se držala do rezultata 7:7. Od tog trenutka, Srbija pravi seriju, kojom stiže do prednosti, koju je održavala do pred sam kraj seta. Međutim, Poljakinje prave ogromnu seriju i dolaze do preokreta i izjednačenja (26:24).

Peti set je bila prava "igra nerava", a delovalo je da je Poljska bliža pobedi, kada je na semaforu stajalo 9:7 za domaćina. Ipak, naše devojke su u neizvesnoj završnici preokrenule, a onda as servisom završile meč i zabeležile ogromnu pobedu (16:14).

Najefikasnija u našim redovima je bila Tijana Bošković sa 36 poena, dok je sa druge strane Stušjak zabeležila 40.

Ovom pobedom, Srbija je izborila plasman u polufinale Svetskog prvenstva, gde će se sastati sa SAD-om. Ove dve selekcije su već jednom igrale na ovom prvenstvu, a Srbija je slavila sa 3:0.

U drugom polufinalu će igrati Italija i Brazil.

BONUS VIDEO