BIZARNO: Bokserski spektakl otkazan zbog dopinga - Britanac koristio lek namenjen ženama!


IZVOR: Republika - 07.10.2022 | 08:36


JAsno je da mnogobrojni sportisti pokušavaju da svoja dostignuća stimilišu raznim nedozvoljenim sredstvima, ali ono što je učinio britanski bokser može se svrstati u katagoriju "verovali, ili ne".

Foto: Tanjug/AP
BIZARNO: Bokserski spektakl otkazan zbog dopinga - Britanac koristio lek namenjen ženama!

U subotu 8. oktobra u londonskoj "O2 Areni" trebao je da se održi bokserski spektakl između Konora Bena i Krisa Jubanka, ali do meča ipak neće doći, a razlog otkazivana meča je prilično bizaran.

Naime, antidopingagencija je utvrdila da je u Benovom "uzorku B" pronađena supstanca koja se nalazi na listi zabranjenih, a u pitanju je lek "klomifen"

Da pojasnimo, "Klomifen" je lek koji se koristi za stimulaciju jajne ćelije kod žena. On stimuliše oslobađanje hormona neophodnih za izazivanje ovulacije, a prepisujese ženama koje imaju problema sa anovulatornim ciklusima.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Konor Ben je rođen u Londonu 28. septembra 1996. godine. Boksersku karijeru započeo je sa 19 godina i do sada je tokom profesionalne karijere imao 21 meč, ostvario je isto toliko trijumfa, a čak 14 puta je slavio nokautom.

Poslednji put u ring je ulazio aprila ove godine kada je u "Mančester Areni" tehničkim nokautom savladao južnoafrikanca Krisa van Herdena.

Ostaje da se vidi kakva će biti sudbina mača protiv Krisa Jubanka.

 

BONUS VIDEO: