Triatlonci marširaju Beogradom za svetske poene! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 17.09.2022 | 12:06


Beogradsko more - Ada Ciganlija biće poprište borbe triatlonaca za ponene na svetskoj rang listi najboljih u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sadau ovom sportu na našim prostorima. Trka pod nazivom 11TriBelgrade koja je ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci biće održana 18. septembra 2022. sa početkom od 6:30 časova i sastojaće se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja; 3 kruga uz live tv prenos na TV Arena.

Foto: 11Tri
Triatlonci marširaju Beogradom za svetske poene! (FOTO GALERIJA)

Trasa trke 11TriBelgrade ima svoju specifičnost. Centralno mesto događaja se nalazi na parkingu sa leve strane od glavnog ulaska na Adu Ciganliju.

• Start trke je u 6:30 časova.

• Prolazak prvih takmičara kroz cilj se očekuje oko 10:30 časova.

• Poslednji takmičari se očekuju oko 12:30 časova.

• Ceremonija dodele medalja biće održana oko 11:30 časova.

• Centralni događaj počinje u 9:30 časova.

U periodu od 6:00 do 11:30 časova biće zatvorena Savska magistrala u oba smera od Mosta na Adi do skretanja za Železnik, kao i desna strana Mosta na Adi iz pravca Novog Beograda, od ulice Omladinskih brigada. Za prilaz Adi Ciganliji i centralnom mestu događaja, preporučuje se dolazak preko Čukaričke padine i Banovog brda ili korišćenje brodića za dolazak na Adu Ciganliju iz bloka 70 (Novi Beograd).

Trka će okupiti oko 500 učesnika, a ono što je novitet u odnosu na prethodne godine je to što je 11TriBelgrade na Adi Ciganliji od ove godine dobila status PTO trke (World Rankings Points Event) čime se postavlja novi nivo za takmičare i vrhunsko iskustvo u triatlonu, kao i prilika da se takmiče za vredne svetske poene.

Pored individualnih takmičara videćemo na delu i 17 štafeta. Triatlon je najbrže rastući sport na svetu i jedini u poslednjih deset godina koji je povećao broj disciplina na Olimpijskim igrama. Trku organizuje sportsko udruženje 11tri u saradnji sa triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda. POGLEDAJ GALERIJU

- Trka 11TriBelgrade 2022. koja je ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci donosi novi nivo u organizaciji, kvalitetu, trasira put ka svetloj budućnosti triatlona ne samo u Srbiji već i zemljama regiona. Status PTO je veliki plus, nešto što nas svrstava na svetsku mapu, tome smo težili i na čemu smo radili svih ovih godina. Sve je spremno za najveću triatlon trku ikada održanu u Beogradu i Srbiji, očekujemo sjajne rezultate, sjajan takmičarski duh i borbu svih nas učesnika sa vremenom, sa sopstvenim snagama, jer to je nešto što krasi ovaj sport, borba sa samim sobom za novi trijumf i pomeranje granica spostvenih mogućnosti. Pozivamo sve ljubitelje sporta, triatlona, adrenalina da dođu i uživaju u jednom istinskom sportskom duhu, fer pleju i podrže sjajne sportiste na njihovom putu do željenog cilja - rekao je poredsednik sportskog udruženja 11Tri Darko Savić koji je ujeno i organizator i učesnik ove istorijske tratlon trke na Adi u Beogradu.

BONUS VIDEO