Dobro sam, prognoze lekara su dobre: Srpski rukometaš vodi bitku sa opakom bolešću, ali ga optimizam ne napušta!


IZVOR: Republika - 07.06.2022 | 12:39


Srpski rukometni internacionalac našeo pred najvažnijom životnom bitkom.

Foto: Marca
Dobro sam, prognoze lekara su dobre: Srpski rukometaš vodi bitku sa opakom bolešću, ali ga optimizam ne napušta!

Kako prenosi španska "Marca", rukometaš Teukra, Marko Džokić boluje od raka testisa zbog kojeg će uskoro morati na operaciju.

Srpski rukometaš se nalazi van terena još od februara meseca i činilo se u prvi mah da je samo povreda u pitanju, ali je lekarska dijagnostika bila neumoljiva.

I pored teške situacije u kojoj se našao, Džokića ne napušta optimizam. U razgovoru za španske medije je izjavio:

- Dobro sam, dijagnoza je dobra. Doktori su mi rekli da se u 95% slučajeva ovaj problem rešava bez ikakvih problema.

Marko je zatim pojasnio sva prethodna dešavanja:

- Krajem februara počeo sam da osećam prve tegobe i mislilo sam da je sve posledica povrede. Međutim, sve je trajalo prilično dugo, tegobe nisu nestajale pa sam morao da se podvrgnem ispitivanju.Na sve navedeno, dobio sam i infekciju pa je operacija morala hitno da se izvrši. Tom prilikom odstranjen mi je testis i deo semovoda, a upravo juče sam saznao da je u pitanju maligni tumor i neophodno je još jednom se podvrgnuti hirurškom zahvatu - istakao je dvadesetosmogodišnji rukometaš i dodao:

- Ja sam dobro. Potpuno sam miran i nadam se da će sve uskoro biti i okončano. Najvažnije je da psihički nisam pao i trudim se da ne slušam bilo kakve priče okolo, bilo one pozitivne ili ne - istakao je Marko Džokić.

 

 

Inače, Marko Džokić je u redove španske Teukra stigao pred sezonu 2019/20 i vrlo brzo je postao stub ove ekipe. Saznavši za dijagnozu, njegovi saigrači su mu uputili reči podrške:

- Marko, uz tebe smo sada više nego ikad. Plava porodica te nikada neće ostaviti samog. Vratićeš se jači! Mi ćemo se vratiti jači!

Inače treba napomenuti da je i Markov otac bio rukometaš. Nastupao je u opremi ekipe iz Galicije, a takođe je na dresu nosio broj "pet" koji je sada u vlasništvu Marka Džokića.

 

BONUS VIDEO: