ZLATNA IVANA NAKON POBEDE: Sledeće su OLIMPIJSKE IGRE!


IZVOR: Republika - 20.03.2022 | 20:52


Nije krila emocije.

Foto: Starsport
ZLATNA IVANA NAKON POBEDE: Sledeće su OLIMPIJSKE IGRE!

Ivana Vuleta (Španović) oduševila je sportski svet osvajanjem zlata u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, održanom u Beogradu između 18. i 20. marta.

- Malo sam van sebe, stvarno nije bio nimalo lak zadatak. Boriti se pred domaćom publikom nešto je što dodatno povećava očekivanja. Ja sam bila spremna i za druge skokove, ali to sad nije bitno. Važno je da sam uspela da proizvedem taj skok koji mi je doneo zlatnu medalju i to je nešto na šta sam mnogo ponosna. Presrećna sam što sam doprinela da ovo svetsko prvenstvo bude jedno od najboljih - izjavila je Vuleta nakon pobede.

Istakla je pritisak koji je osećala pred današnji nastup.

- Samo trener i ja znamo za šta sam bila spremna. Naravno u momentima kada sve ne može da se izvede na način koji mi to želimo, onda se hvatamo za ono šta sigurno možemo i onda hajde da napravimo jedan skok preko sedam metara koji će mi doneti zlatnu medalju. Ja nisam uspela neke tehničke stvari da ispoštujem, stvarno je teško. Pokušavala sam da ne upijam toliko energiju iz arene, malo su mi se tresle noge i bilo mi je teško iskreno - rekla je.

 

 

Govorila je i o atmsoferi u Štark areni i značaju koji ima domaća publika.

- Ja sam znala šta me ovde čeka ovde posle evropskog prvenstva, očekivala sam da bude još uzbudljivije i bilo je. Nisam mogla da ostanem imuna na celu arenu koja navija i bodri i želela sam da na taj način uživam - otkrila je šampionka.

Otkrila je i šta planira za budućnost.

- Tehnički moglo je to bolje ali to sada nije bitno, važno je da sam ja odbranila titulu. Prva sam Evropljanka koja je to uspela. Hvala svima koji su gledali i sigurna sam da će se nešto ovako ponoviti. Sledeći cilj je da napadnem zlatno na Olimpijadi - zaključila je.

Ona je ovim rezultatom odbranila titulu svetske šampionke koju je prvi put osvojila 2018. godune u Birmingemu.

BONUS VIDEO