NIŠTA OD EVROPSKOG PRVENSTVA? Korona POKOSILA Srbiju, "Orlovi" u velikom problemu!


IZVOR: Republika - 05.01.2022 | 16:34


Nova četiri pozitivna slučaja zaraze korona virusom potvrđena su na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Foto: Starsport
NIŠTA OD EVROPSKOG PRVENSTVA? Korona POKOSILA Srbiju, "Orlovi" u velikom problemu!

Rukometaši se nalaze na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 13. do 30. januara u Slovačkoj i Mađarskoj, a pozitivne nalaze su dobila četvorica igrača Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenovć.

- Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom opšem stanju sa blagim simptomima virusa - navodi se u saopštenju.

Juče je saopšteno da šest članova reprezentacije Srbije pozitivno, među kojima su seletor Toni Ðerona i dva igrača Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević.

Dodaje se da je Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr Dejanom Stanojevićem aktivno je uključena u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima.

- Trenažni proces naše selekcije je obustavljen u toku današnjeg dana do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti igrači i članovi stručnog štaba. U narednim danima u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ biće oformljen plan nastavka i realizacije priprema naše rukometne reprezentacije - dodaje se u saopštenju.

Posle ovog novog razvoja situacije, postoji bojazan da reprezentacija Srbije ne otputuje u Segedin, gde je očekuju mečevi grupne faze EP protiv Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

BONUS VIDEO: