BOROVČANIN RASKRINKAO TZV. KOSOVO: Bokseri LAŽNE DRŽAVE se nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo!


IZVOR: Republika - 25.10.2021 | 13:06


Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovačanin, otkrio je da se bokseri lažne države Kosovo nisu ni prijavili za učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predsednik BSS

Borovčanin je odbacio navode o zabrani ulaska boksera tzv. Kosova u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".

- Tome u sportu nema mesta. Tzv. Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu tzv. Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi - rekao je Borovčanin, prenose beogradski mediji pozivajući se na "Tanjug".

Borovačanin je istakao da je ponosan što je Srbija domaćin SP.

- Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo dogadaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji - istakao je prvi čovek BSS.

Mnistarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito sprečen da udje u centralni deo Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.