JEDNOGLASNO: Terziću spomenik u centru Beograda!


IZVOR: Marija Stefanović - 05.09.2021 | 19:45


Selektor Zoran Terzić (55) zaslužio je doživotan ugovor na klupi odbojkašica Srbije, poručile su gotovo uglas u razgovoru za Srpski telegraf Katarina Lazović (21) i Bianka Buša (27).

Foto: Starsport

Zoran Terzić motiviše odbojkašice

Pod njegovim vođstvom one su u subotu uveče osvojile srebro na Evropskom prvenstvu posle poraza od Italijanki u finalu sa 3:1, što im je drugo odličje u poslednjih mesec dana, nakon bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

MOZAK TIMA

Iako su posle četiri godine svrgnute s trona, srpske gracije nisu očajavale. One su na terenu, bodrene odličnom publikom u našoj najvećoj dvorani, dale sve od sebe, kao i prethodnih godina, ali priznaju da je mozak celog tima selektor Terzić. Pod njegovim vođstvom od 2002. osvojile su 20 medalja, a koliko je dobar trener i pedagog, videlo se u finalu. Kada je sve već bilo izgubljeno u četvrtom setu, on je pozvao tajm-aut i održao kratak, ali silan govor.

- I kada se gubi i kada se dobija, vi ste meni najbolje na svetu! Hajde da odigramo do kraja. Ko ih je*e - kazao je Terzić.

Foto: www.profimedia.rs

Odbojkašice Srbije - radovanje

Ova izjava posebno je dotakla mladu srpsku igračicu Katarinu Lazović.

- Veoma me dodirnulo to što je rekao. Terzić je najbolji trener s kojim sam radila. On ima poseban odnos i, da se ja pitam, volela bih da celog života bude na klupi Srbije. On je to apsolutno zaslužio svojim radom i rezultatima - kazala je Lazovićeva.

ŽAL ZA ZLATOM

Odbojkašice u Beogradu nisu uspele da odbrane zlato osvojeno 2017. u Bakuu i 2019. u Ankari. Međutim, Bianka Buša je poručila da to ne menja činjenicu da Terzić radi odličan posao.

- Ostaje veliki žal što nismo osvojile zlato na ovom prvenstvu, posebno jer smo igrali pred srpskom publikom. Ali šta da se radi, verujem da ćemo uz selektora Zorana Terzića nastaviti da dajemo sve od sebe. On je odličan trener i sigurna sam da dobri rezultati, uz njega, neće izostati na narednim takmičenja. On zna kako se osvajaju trofeji - zaključila je Buša.

Srebro proslavile uz Čolu

Srpske odbojkašice su osvajanje srebrne medalje proslavile u jednom beogradskom kafiću. Iako nisu uspele da odbrane zlatnu medalju i da se popnu na najvišu stepenicu pobedničkog postolja u beogradskoj Areni, naše devojke nisu bile tužne. One su uživale u uspehu koji su napravile zajedno sa prijateljima i porodicom, a na društvenim mrežama pojavio se video na kom se vidi kako se vesele uz pesmu Zdravka Čolića "Noć mi te duguje".