SAVIĆ SA DELFINIMA I U PARIZU: Imam toliko medalja da sam ogrbavio!


IZVOR: Republika - 15.08.2021 | 12:17


Vaterpolisti Srbije su se sa još jednog velikog takmičenja vartili sa zlatnom medaljom. Izabranici Dejana Savića su prošle nedelje postali olimpijski šampioni u Tokiju i tako odbranili zlatnu medalju iz Rija 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP

Sumirao utiske. 

“Delfine” je sa klupe predvodio trener popularni Dejan Savić, koji verovatno ni sam ne zna koliko je osvojio medalja u karijeri. On je u razgovoru za Maxbet sport sumirao utiske iz Tokija. 

- Imam toliko medalja da sam ogrbavio, ali na stomaku - našalio se Savić na početku razgovora za MaxBet radio.

Podsetimo se, sedam igrača se u Tokiju oprostilo od reprezentacije, ali ne i Savić. 

- Imam potpisan ugovor do Pariza. Nije moj adio. Što se same pesme tiče, to je nastavak onoga što se dešavalo u avionu.

Ono što interesuje celokupnu javnost kada je najtrofejniji srpski sport u pitanju je da li Srbija naslednike Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović…?

- Vaterpolo funkciuoniše u sistemu koji je nastao u SFRJ. Posle zlata u Riju pristupilo se smeni generacija i stvaranju tima za Pariz. Taj tim je već u sistemu.

Foto: Tanjug/AP

Dejan Savić komanduje

Ono što je mnoge navijače pokolebalo na turniru u Tokiju je i trenutak kada su naši Delfini poraženi od Hrvatske. Mnogi su se dakle pokolebali ali ne i Savić koji je do kraja verovao u zlato.

- Apsolutno. Rekao sam da nam je najbitniji prolaz, a u četvrtfinalu nam je svejedno ko će da bude protivnik. Posle Hrvatske je bilo alarmantno što smo na dve utakmice primili 27 golova.

Ono što je takođe privuklo pažnju javnosti je i otkriće Dušana Mandića o sastanku neposredno pred finale sa Grčkom. Tada je selektor Savić vaterpolistima pustio snimke njihovih porodica koji ih ohrabruju pred meč. 

- Ta ideja se rodila pre godinu i po dana. Jedino je bilo potrebno da uđemo u finale. Uspeo sam da izvučem emocije iz igrača, ali i da ih nasmejem i motivišem.

I konačno, odgovor koji smo dugo čekali. Savić je u razgovoru za pomenuti portal otkrio i koliko ga je pogodila nepravda rumunskog sudije u polufinalu, koji je priznao Špancima gol iako lopta nije ušla u mrežu. 

- Nisam imao osećaj nepravde jer sam bio skoncentrisan. Video sam da je to poremetilo igrače, pa sam se trudio da ih vratim na pravi kolosek - zaključio je Dejan Savić u razgovoru za Maxbet sport.