PRITISAK RASTE: Srbija i Francuska PONOVO U KLINČU!


IZVOR: Republika - 09.01.2021 | 08:28 >> 08:57


Dugo sanjamo o uspesima naše rukometne reprezentacije, a ako je suditi po prvom nastupu ekipe pod novim selektorom Tonijem Đeronom, ta era konačno je došla.

Foto: Starsport

Rukometaši Srbije nadaju se novoj pobedi protiv "trikolora"

Srbija je u izuzeztno teškom meču savladala najbolje rukometaše na planeti, ekipu Francuske, pa će sada posle spektakla u Zrenjaninu na revanš "trikolorima".

Utakmica će biti na programu večeras od 19 časova, a prenos će te moći da pratite na Arena sportu ili na RTS-u.

Saveznici iz svetskih ratova sastaju se u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

U najavi večerašnjeg meča, selektor Toni Đerona rekao je da je ekipa na novom početku i da očekuje potpuno različitu situaciju od utakmice u Staklenoj dvorani u Zrenjanin.

Naravno, biće to 100 odsto drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča - rekao je Đerona pred put.

Foto: Starsport

Toni Đerona u akciji

Posle duela sa Francuskom "Orlove" čekaju Grci, koji će morati da se pozabave dodatnim problemom, pošto će Petar Nenadić, najbolji rukometaš Evrope, Đeroni tada ponovo biti na raspolaganju.

 

 
$bp("Brid_10180355", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve najuspešnije ekipe iz osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri trećeplasirane ekipe.