BIĆU NEPORAŽENI UFC PRVAK SVETA! Ekskluzivno, Todorović obećava POJAS!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 09.01.2021 | 04:31


Fokus mi je uvek na narednoj borbi, ali da ne verujem da ću biti najbolji, ne bih se ni bavio MMA, kaže popularni Grom za Srpski telegraf.

Foto: Starsport

Duško Todorović "u akciji"

Srbija polako ali sigurno krči put ka planetarnoj sili u MMA, najkrvavijem i najbrutalnijem sportu, gde mesta ima samo za najbolje, najspremnije i najjače. Van oktagona odmeren, lepo vaspitan, bez ijedne ružne reči o protivnicima, Duško Todorović (26) krupnim koracima grabi ka samom vrhu i za Srpski telegraf najavljuje da će u budućnosti biti UFC šampion u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma).

Popularni Grom, koji je još kao dečak došao iz Herceg Novog u Beograd, ima 10 pobeda u isto toliko profesionalnih borbi, a ako 16. januara u Abu Dabiju savlada takođe neporaženog Puhaelea Sorijana (7-0), pokazaće da je s pravom dobio atraktivan nadimak od Amerikanaca.

Fjodor uzor od malih nogu

Dušku Todoroviću uzor su roditelji, a kada je reč o MMA sportu, ugleda se na Fjodora Jemeljanenka (44).

- Imao sam čast da upoznam Rusa, velikog prijatelja Srbije, koji je često obilazio našu zemlju i manastire. Njegova smirenost, koju je posedovao pre borbe i u toku nje, izdvajala ga je od ostalih boraca i u vreme kada se takmičio, bio je najbolji ambasador MMA sporta. Nikada niste mogli kod njega da vidite ili čujete da na neki način omalovažava protivnike - zaključio je Grom.

- U svaku borbu ulazim sa namerom da pobedim, učiniću sve da tako bude i narednog vikenda na Fajt ajlendu. Sve što radim, sva odricanja i treninzi su podređeni mom krajnjem cilju, a to je da budem UFC šampion sveta i da ostanem neporažen u oktagonu. Da ne verujem u sebe, ne bih se ni takmičio u MMA sportu. Naravno, dug je i nepredvidiv put do pojasa, ali na duže staze stremim ka tome - kaže Todorović za Srpski telegraf.

Duško je, dok su njegovi vršnjaci izlazili u noćne klubove i provodili se, uporedno naporno trenirao i školovao se, pa je danas kompjuterski stručnjak.

- Završio sam školovanje za informacione tehnologije. Taktika i strategija su veoma važan deo u UFC, tako da je obrazovanje i te kako lepa prednost u sportu - istakao je Todorović i čitaocima našeg lista poželeo srećan Božić.

 

 
$bp("Brid_10118939", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});