RUKOMET SE VRATIO KUĆI: Loznica predvođena legendama i decom grada neporažena u ligi!


IZVOR: Veljko PETROVIĆ - 22.11.2020 | 09:38


Rukomet se vratio kući, na staru poznatu adresu! Grad Loznica godinama je bila sinonim za odlične sportske rezultate, bilo da se radi o fudbalu, boksu ili nečem trećem. Ipak, jedan sport koji je građanima Loznice donosio velike radosti u prošlosti, bio je na konopcima, ali uz pomoć grada i legendi kluba na staze slave ponovo dolazi Rukometni klub Loznica!

Foto: RK Loznica

Slavlje rukometaša Loznice

Ove sezone, "zeleni" se takmiče u Prvoj ligi Centar i trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa svih pet pobeda iz isto toliko utakmica. Veliku zaslugu za ovakve rezultate, imaju igrači koji su u nekim prošlim vremenima, pronosili slavu lozničkog rukometa širom stare Jugoslavije.

Jedan od njih je i trener trenutno "nepobedivih", gospodin Milan Nedeljković (41) koji je prihvatio poziv da rukometu u Loznici vrati stari sjaj i trenutno mu ide više nego dobro.

Rezultati RK Loznica u Prvoj ligi Centar:

Partizan 2 - Loznica 26:29

Loznica  - Rakovica 30:20

Metaloplastika 2 - Loznica 27:29

Loznica - Radnički Obrenovac 34:28

Loznica - Sinđelić 31:24

- Klub je bio u totalnom raspadu, govorilo se o gašenju, ali ljudi koji vole rukomet u Loznici uz veliku pomoć grada, pre svega gradonačelnika Vidoja Petrovića odlučili su da promene stvari. Legende su se vratile u klub, napravile Upravni odbor i sada nam je dugoročan cilj da afirmišemo mlade igrače i da se u bliskoj budućnosti plasiramo u Superligu Srbije - rekao je Milan Nedeljković za naš portal.

DECA GRADA

Bivši rukometaš, a sada iskusni stručnjak ponosan je posebno na jednu činjenicu.

- Drago mi je što mogu da kažem da kompletan prvi tim čine igrači koji su rođeni u Loznici i koji znaju kako se treba boriti za grb i dres svog grada. Takođe, u drugom timu su igrači do 18 godina, i naravno i tamo imamo sve Lozničane - zaključio je trener "zelenih" za naš portal.

Nedeljković: Posebna zahvalnost gradonačelniku Vidoju Petroviću!

Trener RK Loznica Milan Nedeljković smatra da se ništa od ovoga ne bi desilo da gradonačelnik Vidoje Petrović nije prepoznao značaj rukometa, a potom i ostalih sportova u ovom gradu.

- Gradonačelnik Vidoje Petrović pruža podršku svim sportistima u Loznici, njegova uloga u razvoju sporta u ovom gradu je ogromna, drago mi je što je pokazao da želi da vrati stari sjaj svih sportova u Loznici - istakao je Milan Nedeljković.