Pojedinačni šampionati Srbije u Vrnjačkoj Banji, Stara planina baza seniorskih selekcija!


IZVOR: Republika - 09.11.2020 | 20:09


Na elektronskoj sednici održanoj 9.novembra 2020.godine članovi Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije doneli su odluku da se pojedinačni šampionati Srbije za muškarce i žene održe u hotelu "Fontana" u Vrnjačkoj Banji od 7-13. decembra. Igraće se u 9 kola za 7 dana.

Foto: ŠSS

Ivan Ivanišević i Teodora Injac

Predsednik ŠSS Dragan Lazić potpisaće sa hotelom "Fontana" ugovor o partnerstvu, koji pored sponzorskog dela za smeštaj učesnika i službenih lica šampionata, podrazumeva i zajedničku organizaciju Prve lige Srbije za muškarce i žene 2021. godine. 

Ovim sporazumom hotel "Fontana" se, nepune dve godine posle renoviranja i značajnog unapređenja kvaliteta i obima svoje ponude, na velika vrata vraća u svet šaha, u kome je bio decenijama unazad.

Upravni odbor se saglasio da predsednik ŠSS potpiše i ugovor o partnerstvu sa rizortom "Stara planina", koji će, prema odredbama sporazuma, biti baza za pripreme seniorskih reprezentacija Srbije. Time se počinje ostvarivati deo programa predsednika Lazića u kome nacionalne selekcije imaju vodeći značaj u aktivnostima ŠSS. Kao što je poznato, sledeće, 2021. godine, pored ranije planiranog Ekipnog prvenstva Evrope u Sloveniji, treba da se održi i odložena Šahovska olimpijada u Rusiji.

Posebnom odlukom, predsednik ŠSS Dragan Lazić za specijalnog savetnika za međunarodnu saradnju i sponzorski pul imenovao je uglednog privrednika Marijana Stričevića.