Peruničić: Igrali smo kao kukavice, preuzimam krivicu!


IZVOR: Republika - 09.01.2020 | 20:21


Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je posle poraza od Belorusije na startu Evropskog prvenstva da njegov tim nije odigrao na nivou na kojem je trebalo i da je zasluženo izgubio.

Foto: Starsport

Nenad Peruničić

"Orlovi" su poraženi rezultatom 35:30 u Gracu, pa će u duelima sa Crnom Gorom i Hrvatskom imati težak posao da izbore prolaz u drugu fazu.

- Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike.Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstupili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni, na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 golova- rekao je Peruničić.

Peruničić je istakao da u potpunosti preuzima odgovornost za poraz.

- Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički- istakao je Peruničić.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije čeka protiv Crne Gore u subotu, a na pitanje kako će pripremiti ekipu za taj meč Peruničić je rekao:

- Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo- rekao je Peruničić.