Obradović: Nadam se da se vidimo i na OI!


IZVOR: Republika - 13.12.2019 | 10:07


Ljubomir Obradović, selektor rukometašica Srbije, rekao je posle poraza od Crne Gore da je ta utakmica bila stvar prestiža.

Foto: Starsport

Selektor Srbije

"Orlice" su u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu izgubile od "komšinica" sa 28:26, a obe selekcije ranije su već obezbedile učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

- Čestitao bih reprezentacijama Srbije i Crne Gore na uspehu koje su postigle, plasmanu u kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu. Nadam se da će se obe naći u Tokiju. Ova utakmica bila je stvar prestiža. Najbitnije je bilo da se niko nije povredio, mi smo imali dve lakše povrede. Drago mi je da devojke nastavljaju karijere u svojim klubovima zdrave i orne. Čestitam Crnogorkama na fer pleju i korektnosti- rekao je Obradović.

Anđela Janjušević, desni bek reprezentacije Srbije, zadovoljna je učinkom na planetarnoj smotri.

- Čestitam Crnogorkama na svemu što su pokazale na ovom prvenstvu i izborenim kvalifikacijama za Tokio. Srećne smo sa onim što smo ostvarile. Nadam se da ćemo se naći u Tokiju. Svi smo umorni, bilo je ovo dugo prvenstvo. Uprkos porazu, zadovoljne smo učinkom u Japanu- rekla je Janjušević.

Peru Johansonu, selektoru reprezentacije Crne Gore, bilo je zadovoljstvo nadmetati se sa Obradovićem.

- Uvek sam počastvovan da igram protiv Srbije sa tako iskusnim trenerom kakav je Obradović. Ovaj meč je bio važan za devojke, kao i za mene da završimo u dobroj atmosferi turnir. Pobedili smo sedam utakmica, jednom smo poraženi, a jednom pokradeni protiv Španije. Veoma sam zadovoljan. Čestitke reprezentaciji Srbije- rekao je Johanson.

Ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj osim međusobnog prestiža, jer su obe selekcije već obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Srbija će igrati na Turniru 2 gde će joj rivalke biti Kina, Mađarska ili Švedska, te trećeplasirani tim sa ovog SP. Crnogorke će na Turniru 3 igrati sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom sveta.