ODBOJKAŠICE PUTUJU NA EP Terzić: Imamo najtežu grupu, ali ćemo se boriti za medalju


IZVOR: Republika - 18.09.2017 | 20:12


Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da će se naš nacionalni tim boriti za medalju na Evropskom prvenstvu.

Foto: ossrb.org

Odbojkašice Srbije u utorak putuju na EP

EP će biti održano od 22. septembra do 1. oktobra u Azerbejdžanu i Gruziji. Naša selekcija će igrati u grupi D u Gendži sa Češkom, Holandijom i Belgijom.

Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija igrati u osmini finala.

 - Očekivanja su ista, imali određenih problema ili ne. Navikli smo da se borimo za trofeje prošlih godina i to ćemo raditi i ovog puta. Imamo najtežu grupu, nijednog autsajedera, sve tri ekipe su izuzetno dobre. Puno toga će zavisiti od prve utakmice protiv Češke. Ako pobedimo, to će biti dobar zamajac - rekao je Terzić.

Na EP će putovati:
tehničari: Bojana Živković (Volero Cirih) i Slađana Mirković (Baku).

korektori: Ana Bjelica (Sao Paulo) i Tijana Bošković (Ezačibaši).

libera: Jelena Blagojević (Hemik Police) i Teodora Pušić (Vizura).

blokeri: Milena Rašić (Vakifbank), Stefana Veljković (Police), Jovana Stevanović (Kazalmadjore) i Mina Popović (Bergamo).

primači: Brankica Mihajlović (Tjandjin), Tijana Malešević (Sao Paulo), Bjanka Buša (Montikjari) i Bojana Milenković (Crvena zvezda).