Srbija hoće da gaji olimijske šampione na francuski način


IZVOR: Tanjug - 24.08.2017 | 10:38 >> 10:48


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, nakon što je pružio podršku srpskim rvačima na Svetskom prvenstvu u Parizu, nastavio je svoj radni boravak u tom gradu oblilaskom Nacionalnog instituta za sport INSEP i sastankom sa francuskom koleginicom Laurom Flesel.

Foto: Tanjug/AP

Želi saradnju sa Francuskom: Vanja Udovičić

Udovičić je u razgovoru sa Flesel istakao značaj intenziviranja saradnje, posebno s ciljem razvoja sportskog turizma i saradnje klubova u većem broju sportova, ali i razmeni iskustava organizacije velikih međunarodnih takmičenja.

Bilateralni sastanak u Ministarstvu sporta Francuske ministar Udovičić iskoristio je i da uputi poziv bivšoj olimpijskoj šampionki, ministarki Francuske za zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar Udovičić sastao se u Parizu i sa direktorom INSEP-a Ganijem Jaluzom, sa kojim je razgovarao u cilju razmene iskustava dobre prakse, buduće saradnje sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kao i razmeni sportista.

Koliko je važan INSEP za celokupni francuski sport najbolje pokazuju podaci da je skoro redovno oko polovina osvajača francuskih medalja na Olimpijskim igrama poniklo baš tu.