Srpkinja proterana iz Rusije na pet godina!


IZVOR: Srpski telegraf/Bogdan Pavlović - 06.02.2019 | 19:59


Srpska odbojkašica Slađana Erić (35) doživela je ogromnu neprijatnost na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo" kada joj je pasoš odbijen zbog isteka vize.

Foto: youtube.com/NTV Arena

Slađana Erić

Njena ekipa Proton Saratov putovala je na meč u Čeljabinsk 27. januara, kada je naša igračica zadržana na aerodromu tri dana, a potom je deportovana zbog kršenja migracionog zakona uz zabranu ulaska u Rusiju na pet godina.

Za celokupnu situaciju kriva je ekipa iz Saratova koja Srpkinji nije na vreme produžila vizu i dovela je u situacija da mora na silu da napusti Rusiju. Prema navodima tamošnje Komsomoljskaja pravde, a koje je potvrdio srpski konzul u Moskvi Milan Živković, bivša reprezentativka Srbije morala je da napusti zemlju uz drakonsku kaznu.

- Klub Proton Saratov izgubio je jednu od najboljih igračica, srednjeg blokera iz Srbije, Slađanu Erić. To se desilo zbog neprofesionalnog ponašanja administracije njenog kluba - stoji u saopštenju ruskim medijima.

Erićeva je u karijeri nastupala za Crvenu zvezdu, Albi, Volero, Mursiju, Modenu, Galatasaraj, Kolubaru, Partizan Vizuru, Jedinstvo iz Brčkog, Vizuru i Tent pre odlaska u Proton. Od 2002. do 2007. nastupala je za našu reprezentaciju.