Nepobedivi Jokić pokazao Bjelici ko je gazda u NBA!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 25.10.2018 | 03:31


Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo odlična sezona za Denver. Tim iz Kolorada ima maksimalne četiri pobede na startu NBA sezone, a Nikola Jokić (23) iz meča u meč pokazuje da je jedan od najboljih centara na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić briljira na startu sezone

Fantastični Somborac blistao je u novom srpskom derbiju preko Atlantika u kojem su Nagetsi lako izašli na kraj sa Sakramentom - 126:112. Džoker je na parketu proveo samo 23 minuta i za to vreme zabeležio odličnih 14 poena (šut iz igre 6/11), 12 skokova i šest asistencija. S druge strane, Nemanja Bjelica (30), kao član prve petorke Kingsa, dobio je 20 minuta da pokaže šta zna i iskoristio ih postigavši 10 poena (šut iz igre 4/7), uz tri dodavanja za koš i dve uhvaćene lopte. Drugi naš as u timu iz prestonice Kalifornije Bogdan Bogdanović (26) još se oporavlja od operacije kolena i njegov povratak na parket se očekuje tek za dve do tri sedmice.

Koliko je Jokić dobar ove sezone, govori podatak da u prve četiri utakmice NBA šampionata prosečno rivalima ubacuje 23,2 poena uz 10,5 asistencija i sedam skokova. Što je još važnije, Denver ima drugi najbolji start u istoriji kluba i, ukoliko u sledećem meču savladaju Lejkerse Lebrona Džejmsa (33), izjednačiće klupski rekord iz sezone 2009/2010. (pet pobeda).