Budućnost posle 15 godina u eliti! Koliko mogu? Džikić SUMNJIČAV!


IZVOR: Republika - 12.10.2018 | 13:13


Košarkaši Budućnosti od 18.45 časova protiv milanskog Armanija nakon 15 godina igraju utakmicu koja ih vraća na staze evropske košarke.

Foto: Tanujug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Džikić se vratio u elitu sa Budućnosti!

Aleksandar Džikić je podgoričkom klubu doneo prvu titulu u ABA ligi i sa svojim izabranicima brani čast crnogorske košarke u elitnom evropskom takmičenju.

- Zaista je teško govoriti o tome čime bih bio zadovoljan, niti ja volim tu nekakvu matematiku, da sednem i štikliram tipa "ovde sam u plusu, ovde u minusu". To me ne interesuje jer znam da smo prošle godine dobili neke mečeve gde smo bili otpisani. Imamo težak raspored već od starta, ali treba biti strpljiv, davati ljudima energiju i kad ne ide. Ako ćemo dobijati podršku samo kada pobeđujemo, onda nam takva podrška i nije potrebna. Nama treba čista, bezuslovna energija, samo takva nam može pomoći- ističe Džikić za "Vijesti". 

Za podgorički klub poseban problem mogao bi da bude ritam utakmica, na koji jednostavno nisu navikli. 

- Od igrača se očekuje da danas budu na maksimumu, a da za dva dana ponovo budu na istom nivou, što nije realno. Samo nekoliko naših igrača imaju iskustvo igranja u Evroligi i moramo mnogo da radimo, a vremena nemamo- rekao je Džikić.