DŽIKIĆ PRED EVROLIGAŠKU PREMIJERU: Prava ljubav se pokazuje kada tvoj tim gubi!


IZVOR: Republika - 11.10.2018 | 16:36


Košarkaši podgoričke Budućnosti ovog petka od 18.45 igraju prvi meč Evrolige protiv Armanija. Trener crnogorske ekipe Aleksandar Džikić svestan je važnosti meča zato poziva navijače da pruže podršku ekipi.

Foto: ABA-liba.com

Aleksandar Džikić

- Mi ćemo ove sezone sigurno gubiti mnogo više nego prošle sezone. Sada ostaje da se vidi da li je u pitanju iskrena ljubav prema klubu i igračima, euforija, neka vrsta znatiželje, pomodarstva... Kod mene dileme nema, ako voliš klub, onda ga voliš i kada pobeđuje i kada mu ne ide kako treba. Prava ljubav se pokazuje kada si uz klub i kada gubi. Naglašavam da je ovo lični stav, a ne stav kluba - rekao je Džikić u intervjuu za Sport klub.

Srpski stručnjak na klupi crnogorskog tima ne želi pritisak na početku sezone.

- Esencija tima je ostala i nastavljamo projekat stvaranja velikog tima. Mislim da je realno da se borimo za mesto među četiri najbolja tima u ABA ligi, a posle toga je sve moguće, a za Evroligu sam već rekao da nije moguće u ovom trenutku proceniti ambicije i domete. Ono što je izvesno je da ćemo se u svakom meču boriti do poslednjih atoma snage. Možda to nije pametno, jer će ritam biti ubitačan, ali tako smo radili prošle, tako ćemo raditi i ove sezone - istakao je Džikić.