Šampion Lige šampiona se sprema u Beogradu


IZVOR: Republika - 08.09.2018 | 13:29


Košarkaši AEK-a posle priprema na Zlatiboru, došli su u Beograd, odigrali utakmicu protiv Mega Bemaksa, a na programu će biti i kontrolni meč protiv Crvene zvezde (subota, 16 sati). U svojoj beogradskoj bazi Atinjani su se obratili javnosti, a sve to posle izuzetno uspešne sezone i osvajanja nacionalnog Kupa i FIBA Lige šampiona.

Foto: Republika

KK AEK

Zanimljivo je da je AEK u Ligu šampiona u fudbalu uveo Duško Bajević, dok su otac i sin Šakote, osvojili FIBA Ligu šampiona.

- Odlučio sam se da obavimo pripreme na Zlatiboru i u Beogradu, kako zbog odlične infrastrukture, tako i zbog prijateljske atmosfere koja se oseća na svakom koraku. Poznato je da su naši treneri i košarkaši imali najveće uspehe u Grčkoj i drago mi je što sam i ja deo te istorije. Prošla sezona je bila izvanredna za nas, uspeli smo da ostvarimo neverovatan uspeh u Evropi za kratko vreme. To niko nije očekivao, a na nama je da pokušamo da ponovimo uspeh sledeće sezone - izjavio je Dragan Šakota.

Iz stručnog štaba grčkog kluba ističu zahvalnost na dobrodošlici, koju osećaju na svakom koraku, tvrdeći da je košarka samo učvrstila bratske odnose dve zemlje.