ANĐUŠIĆ ŽELI DA POKAŽE SVOJ PONOS: Partizan nije hteo da zavisi od Zvezde, nije bilo lako čekati njen meč


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 12.04.2024 | 11:45


Valensija mora pasti zbog navijača, kaže bek crno-belih.

Foto: Starsport
ANĐUŠIĆ ŽELI DA POKAŽE SVOJ PONOS: Partizan nije hteo da zavisi od Zvezde, nije bilo lako čekati njen meč

Košarkaši Partizana oprostiće se večeras (20.30) od Evrolige za ovu sezonu. Izabranici Željka Obradovića sami su krivi što se nisu domogli plej-ina jer su mnogo mečeva ove sezone izgubili u nepromišljenim završnicama susreta. Da su samo jedan dobili, poput onog protiv Bajerna, večeras bi imali sudbinu u svojim rukama da pobedom nad Valensijom odu dalje.

Međutim, crno-beli su sinoć zavisili od Crvene zvezde koja je morala da pobedi Efes u gostima i da tako izbaci Turke a pogura večitog rivala. Kako je domaćin slavi ubedljivo sa 100:55, četa Željka Obradovića će sa Špancima odigrati revijalan meč za publiku i čast. Toga je svestan i zamenik kapitena Danilo Anđušić.

- Treba da uradimo sve što je do nas i da pobedimo. Pre svega zbog nas samih, da pokažemo ponos. Ali i da se odužimo sjajnim navijačima koji nas prate tokom cele sezone. Verujem da će i večeras doći u velkom broju. Mi ovom meču pristupamo kao i svakom drugom - rekao je Anđušić.

Ipak, on nije mogao a da se ne osvrne na poraz Zvezde koji je odredio i njihovu sudbinu.

Foto: KK Efes

Duel Efesa i Zvezde

- Nismo želeli da zavisimo od drugih. Bilo je lakše da zavisiš od sebe. Čak i kada je to veći pritisak lakše je kada je sudbina u tvojim rukama. Bilo da je dobro ili loše na kraju. Nije bilo lako čekati tuđe mečeve - dodao je Anđušić, pa se vratio utakmici sa Valensijom:

- Verujem da ćemo se potruditi da budemo maksimalni, pre svega energetski. Valensija je cele sezone igrala dosta fizički jako, a tamo smo uspeli da pobedimo. To je recept i za ovu utakmicu. Da odbrambeno budemo dobri na njihove taktičke zamisli. Iz toga će doći samopouzdanje.

 

 

BONUS VIDEO