EMBID ISPAO IZ MVP TRKE, PA ZAKUKAO: Još uvek nisam preboleo, uzelo je psihički danak! DEPRESIVNO JE!


IZVOR: M. M. - 03.04.2024 | 16:17


Kamerunski centar do skoro je bio povređen.

Foto: Tanjug
EMBID ISPAO IZ MVP TRKE, PA ZAKUKAO: Još uvek nisam preboleo, uzelo je psihički danak! DEPRESIVNO JE!

Nakon višemesečne pauze, Džoel Embid se napokon vratio na teren, ali teška povreda meniskusa levog kolena ostavila je traga. Ipak, kamerunski centar je pokazao snagu i talent u pobedi Filadelfije nad Oklahomom rezultatom 109:105, postigavši 24 poena uz sedam asistencija i šest skokova za manje od pola sata provedenog na terenu.

Embid je zbog dugog odsustva ispao iz trke za individualne nagrade ove sezone, a Nikola Jokić se ističe kao glavni favorit za MVP titulu. Nakon toga, Embid je otkrio da je povreda imala veliki uticaj na njega, kako fizički, tako i psihički.

- Ovo je uzelo psihički danak. Plaćao sam cenu, koja nije bila dobra. Još uvek nisam tamo gde bi trebalo da budem, posebno mentalno, ali jednostavno volim da igram, volim košarku i želim da igram - izjavio je Embid.

Dodao je da se i dalje bori sa realnošću.

- Iz nekog razloga ova povreda je bila drugačija. Bila je razočaravajuća, bila je depresivna. Trebalo mi je vremena da je prebolim, a još uvek nisam preboleo - priznao je Embid.

Filadelfija Seventinsiksersi se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige, a Embidov povratak na teren svakako je veliko pojačanje za ekipu. Međutim, usled novonastale situacije i stanja u kom se Embid nalazi, ostaje da se vidi kako će se njegov oporavak odvijati i da li će povreda i odsustvo imati teže posledice.

BONUS VIDEO