VASA MICIĆ REŠIO UTAKMICU! Srpski duo ŠOKIRAO Kavalirse! Pokuševski DVOCIFREN PONOVO!


IZVOR: Republika/ L. M. - 28.03.2024 | 09:16


Naši reprezentativci nastavljaju sa sjajnim partijama "preko bare".

Foto: Tanjug/AP
VASA MICIĆ REŠIO UTAKMICU! Srpski duo ŠOKIRAO Kavalirse! Pokuševski DVOCIFREN PONOVO!

Košarkaši Šarlota ostvarili su važnu pobedu nad ekipom Klivlenda rezultatom 118:111 u meču NBA lige odigranom u Severnoj Karolini. Ovaj trijumf predstavlja revanš Hornetsa za nedavni poraz od Kavsa u gostima sa 23 razlike, a istakli su se srpski košarkaši Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

 

 


Srpski duo u ekipi Šarlota, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, imao je značajan doprinos ovom trijumfu. Micić je ostvario rekord karijere u NBA ligi po broju asistencija, a već do poluvremena je upisao šest asistencija, da bi do kraja meča dodao još toliko, ukupno ostvarivši dabl-dabl sa 11 poena i 12 asistencija.

 

 

Sa šuterske strane, Micić je imao vrlo dobar učinak, postigavši 4/8 iz igre, uz jednu pogođenu trojku iz tri pokušaja. Pokuševski je takođe bio vrlo zapažen, postigavši 10 poena, sedam skokova i jednu asistenciju za 23 minuta provedenih na terenu.

Utakmicu je obeležio Brendon Miler sa sedam ubačenih trojki i ukupno 31 poenom. Njegov ključni trenutak došao je 25 sekundi pre kraja, kada je postavio konačan rezultat 118:111. Miler je postigao sedam trojki iz 13 pokušaja, dok je pogodio i dve dvojke iz četiri pokušaja.

Pored Milerovog impresivnog učinka, Majls Bridžis se istakao sa 17 postignutih poena, dok je kod gostiju Džeret Alen dao najviše poena, 24, a Maks Strus je doprineo sa 19 poena, Meril sa 17, a Garland sa 14.

Klubovi su zadržali svoje pozicije na tabeli, gde su Kavalirsi i dalje četvrti na Istočnoj konferenciji, dok se Hornetsi nalaze na 13. poziciji.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO