"PAZI, KLIZAV PARKET"! Vasa Micić "IZLOMIO ZGLOBOVE" Kevinu Durentu, ali nedovoljno za pobedu! (VIDEO)


IZVOR: Republika/ L. M. - 16.03.2024 | 04:16


Nova vrhunska partija dvostrukg MVP Evrolige.

Foto: www.profimedia.rs
"PAZI, KLIZAV PARKET"! Vasa Micić "IZLOMIO ZGLOBOVE" Kevinu Durentu, ali nedovoljno za pobedu! (VIDEO)

Srpski košarkaš Vasilije Micić i dalje briljira u dresu Šarlota Hornetsa, uprkos porazu od ekipe Finiks Sansa rezultatom 107:96. Iako je njegov tim izgubio, Micić je bio najbolji strelac sa 21 poenom, delujući samopouzdano i nezaustavljivo.

Pored postignutih poena, imao je tri asistencije, jedan skok i blokadu, dok je podelio ulogu najboljeg strelca na meču sa Devinom Bukerom. On je pokazao da NBA liga nije prepreka za njegov raskošni talenat i potencijal. Uspeo je i da se istake neverovatnim driblingom, kojim je "nasankao" velikog Kevina Durenta. 

 

 

Iako Šarlot nije odustajao od borbe, ekipa Finiks Sansa je uspela da održi prednost tokom celog meča. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Sansi su stekli prednost od čak 25 poena, što je bilo nedostižno za Hornetse u preostalom vremenu.

Micićeva fantastična partija nije bila dovoljna da Hornetsi pobede, ali je pokazala koliki uticaj ima srpski košarkaš u timu. Pored Micića, dobre partije su pružili Grent Vilijams sa 20 poena, Majls Bridžis sa 17 poena i 10 skokova, kao i Miler i Men sa po 14, odnosno 12 poena.

 

 


Pored Micića, na terenu su se istakli i drugi igrači. Aleksej Pokuševski je uprkos ograničenim minutima pokazao svoju igračku veštinu, dok je Bertans doprineo sa po dva poena, skoka i asistencije. U protivničkom timu, Jusuf Nurkić je odigrao brutalnu partiju, postigavši 13 poena i imajući 21 skok za samo 31 minut na terenu.

Nakon poraza, Hornetsi se nalaze na 13. mestu Istočne konferencije sa skorom od 17 pobeda i 50 poraza, dok su Sansi na Zapadu upisali 39 pobeda i 28 poraza.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO