BOGDANOVIĆU "BRATSKI DERBI"! Bojan bolji od slabog Bogdana! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 06.03.2024 | 08:50


Košarkaši Atlante zabeležili su pobedu posle dva vezana poraza, savladavši Njujork Nikse rezultatom 116:100.

Foto: Tanjug/AP
BOGDANOVIĆU "BRATSKI DERBI"! Bojan bolji od slabog Bogdana! (VIDEO)

Kapiten srpske reprezentacija Bojan Bogdanović nije imao šutersko veče, pošto je meč završio samo sa pet poena, uz jedan skok, četiri asistencije i dve ukradene lopte, za nešto više od pola sata provedenih na parketu.

Sa druge strane njegov prezimenjak iz redova Niksa, Bogdan Bogdanović je pokazao izuzetnu efikasnost u pobedi postigavši u legendarnoj dvorani "Medison Skver Gardenu", 19 poena.

Ovo je bio prvi put da je Srbin u ulozi startera zbog povrede Treja Janga, ali je uspeo da nastavi drugi najduži niz u istoriji Hoksa, postigavši barem jednu trojku na 70 uzastopnih mečeva.

Njujork je katastrofalno počeo meč, postigao samo 15 poena u prvoj deonici, da bi do odlaska na poluvreme smanjili razliku na 50:61.

Pred kraj treće deonice stigli su i do izjednačenja 78:78, ali su gosti dodali gas i na kraju ostvarili ubedljiv trijumf.

U redovima Atlante najefikasniji je bio Džejlen Džonson sa 26 poena, Deandre Hanter je dodao 22, a Dežonte Marej poen manje.

U timu Niksa, Donte Divinćenco je bio najbolji sa 21 poenom, Bojan Bogdanović je postigao koš manje, Ačiuva je imao 15, a Džoš Hart poen manje.

Darko Rajaković, trener Toronta, suočava se sa izazovima dok njegova ekipa tone ka sve lošijem plasmanu. U porazu od Nju Orleansa (139:98), Reptorsi su doživeli ubedljiv poraz i produbili rezultatsku krizu.

Toronto se trenutno nalazi na 12. mestu sa skorom 23-39, dok je Atlanta sa skorom 27-34 na 10. poziciji koja vodi u plej-in turnir. Između njih je Bruklin sa skorom 25-37.

BONUS VIDEO