PETRUŠEV BLISTA POSLE TRIJUMFA! Trebalo nam je VREMENA da se naviknemo na OVO!


IZVOR: Republika/D.O. - 23.02.2024 | 22:21


Srpski reprezentativac sumirao pobedu nad Fincima.

Foto: Starsport
PETRUŠEV BLISTA POSLE TRIJUMFA! Trebalo nam je VREMENA da se naviknemo na OVO!

Probili su "led" reprezentativci Srbije i na otvaranju kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo savladali jednog od domaćina završnog takmičenja, selekciju Finske ubedljivim rezultatom 77:61.

Uz najefikasnije pojedince, kapitena Luku Mitrovića i srebrnog sa Svetskog prvenstva Aleksu Avramovića, značajan doprinos premijernom trijumfu dao je i Filip Petrušev, koji je meč završio sa osam poena i šest uhvaćenih lopti.

- Jako bitna pobeda, jako nezgodan protivnik. Neka njihova tipična košarka, nismo imali priliku da puno puta igramo protiv takvih ekipa, zato je u početku bio takav rezultat - rekao je Petrušev pred medijima posle meča.

Ocenio je povratnik u evropsku košarku iz NBA lige da  je odbrana odigrala ključnu ulogu:

- Privikli smo se na taj njihov način igre, pojačali smo odbranu, posle smo u napadu reagovali iz faze odbrane.

Priznao je da se malo iznenadio ambijentom u dvorani "Aleksandar Nikolić":

- Drugačija je atmosfera nego što sam navikao - dodao je srpski as.

Naredni rival je Gruzija, koja se saplela na startu kvalifikacija:

- Puno konkretnija ekipa sa mnogo boljih pojedinaca nego Finska, još su izgubili večeras, tako da će biti mnogo teže pred njihovim navijačima. Imamo tri dana da se spremimo i da budemo još bolji večeras - istakao je Petrušev i na kraju na konstataciju da se za razliku od prošlih kvalifikacija u timu nalazi mnogo igrača sa Mundobasketa:

- Puno, mislim da ima šest sedam igrača od letos iz Manile, gde je mnogo lakše ovim igračima što su se nama priključili da izgledamo kao ekipa.

BONUS VIDEO