SVI SU VOLELI DEJANA MILOJEVIĆA! PROFESOR GEOGRAFIJE: Bratu je odmah kupio GOLFA, porodica BEZ MRLJE!


IZVOR: Republika/ O.J. - 23.02.2024 | 18:21


"Živeli su složno, svi su bili vezani i iz domaćinske kuće"

Foto: Starsport, republika
SVI SU VOLELI DEJANA MILOJEVIĆA! PROFESOR GEOGRAFIJE: Bratu je odmah kupio GOLFA, porodica BEZ MRLJE!

Milan Milojević, otac košarkaške legende Dejana Milojevića, preminuo je juče od tuge za svojim sinom koji je, podsetimo, izdahnuo od posledica srčanog udara prošlog meseca u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomoćnik u Golden Stejtu umro je prerano, u 46. godini života. A, nažalost, nakon njega i glava kuće - Milan. Beogradsko naselje Padinska skela dom je porodice Milojević. Dejan je, ustvari, kasnije sa suprugom i decom živeo na Novom Beogradu, ali su roditelji ostali u Skeli iako, kažu meštani, mogli su da se presele gde god požele.

Republika je bila na mestu gde je Milojević napravio svoje prve košarkaške, ali i obrazovne korake. Osnovnu školu "Olga Petrov" u Padinskoj Skeli su pohađali i Deki i njegov brat Dušan kao mali.

Tamo smo, osim komšija, naišli i na nastavnika geografije Radeta, koji je predavao Dušanu u školi, ali je istakao da je i on znao koliki je čovek bio Dejan. POGLEDAJ GALERIJU

- Nisam predavao Dejanu, već njegovom bratu Dušanu. Znam da je Dejan bio i više nego sjajan, pozitivan i vaspitan momak. Čuo sam i da je od plate kupio svom bratu auto, Golfa pet. Živeli su složno, svi su bili vezani i iz domaćinske kuće. Nije fraza zaista o pokojniku, ali nijednu mrlju u životu Milan nije imao. Katastrofa je to što se desilo, to je nešto najgore što čoveka, roditelja može da zadesi - rekao je Rade za Republiku.

Takođe, u pometujoj ustanovi u Padinjaku su rasli i stasali i mnogi drugi poznati sportisti.

- Pored Milojevića, ovde su rasli i Dušan Basta, Saša Zdjelar, Saša Đani Čurčić, Nenad Begović, ali i buduće ime Strahinja Stojković - dodao je za naš portal nastavnik geografije.

BONUS VIDEO: